Bærum kommune ønsker innspill til åpne data!2 min read

Samle og bruke data blir mer og mer viktig og Bærum kommune har mange datasett som kan gjøres tilgjengelig for innbyggere og næringsliv. Et av datasettene som i dag er gjort tilgjengelig i et pilotprosjekt er kommunens 120 parkeringssensorer fra gateparkering i Sandvika. Easypark bruker i dag disse dataen i sin parkeringsapp, og viser hvor du kan finne ledige parkeringsplasser i Sandvika sentrum.  Prosjektet er et SmartCity Bærum*-prosjekt i samarbeid med kommunen. Q-Free og EasyPark.
Bærum kommune deltar også i et smartcity nettverk med flere av de største kommunene i Norge. En av fokusgruppene i nettverket ser på hvilke data kommunene kan åpne opp og gjøre tilgjengelig for næringslivet.
Kommunene har mange data i dag, og vi anser dem som samfunnets felles eiendom. Vi er derfor opptatt av hvordan dataene i størst mulig grad kan komme samfunnet til gode, både innbyggere og næringsliv. Både ved at kommunen gjør informasjon tilgjengelig på en enkel måte gjennom tilpassede informasjonstjenester som MinSide. Men vi er også opptatt av at næringslivet kan benytte dataene til å levere gode tjenester til innbyggere, lag, foreninger, frivillige og bedrifter.
Vi ønsker derfor innspill på hvilke data din bedrift ser muligheter i å utnytte i næringsutvikling og leveranse av nye tjenester. Slik at vi kan prioritere å tilby rett data først. Det kan være data du vet vi har eller som du tror vi har. Gå inn på vår padlet og gi innspill til data du ønsker skal gjøres tilgjengelig, https://padlet.com/navlelo/iy47kerdzvv9 , eller send innspillet til [email protected]
*SmartCity Bærum er et partnerskap mellom Bærum kommune og næringslivet. Hensikten med dette nettverket er å øke kompetanse om fremtidens teknologier, skape piloter og demonstrasjonsprosjekter gjennom privat/offentlig samarbeid. Les mer på www.smartcitybaerum.no

About Kristian Bergem

Bærum kommune, Digitaliserings og IT området Rådgivningsenheten, sektoransvarlig IT for barn og unge