Hva kan du lære på GOBI 2015?4 min read

Man kan lære mye på jobben, ved å jobbe sammen flinke folk og med krevende oppgaver. Men noen ganger trenger man rett og slett å få nye impulser og inspirasjon. Dette er spesielt aktuelt i tider hvor det skjer store endringer, og hvor man trenger hjelp til å se veien fremover.

Jeg mener det er nettopp slike tider vi opplever innen BI-feltet akkurat nå. Alle snakker om Big Data, men hva skjer egentlig på det feltet? Hva i huleste er Internet of Things, og hvorfor skal jeg bry meg? Må alle bli Data Scientist for å ha en fremtid innen BI? Hva er egentlig en Data Scientist, og hva gjør de? Software-leverandørene kommer med løsninger for Machine Learning, men kan en maskin virkelig lære? Disse og mange andre spørsmål har jeg stilt meg selv, og jeg vil tro jeg ikke er alene om det.

En del av jobben min består av å følge med på det som skjer innen BI-feltet, og etter å ha jobbet med BI i drøyt 20 år, vil jeg hevde at det aldri har skjedd større endringer enn akkurat nå.

 

Big Data er ikke lenger bare noe alle snakker om – det pågår prosjekter i Norge i dag i både offentlig og privat sektor. Flere av disse samler inn store datamengder og bruker Machine Learning algoritmer for å bli stadig flinkere til å predikere riktig utfall. Flere av disse casene vil du få høre om på GOBI2015. De innsendte forslagene til presentasjoner er ikke endelig valgt ut enda, men det er flere spennende caser. Disse spenner vidt, fra helsevesenet via detaljhandel til humanitær virksomhet. Her er det læringspunkter innen et helt ferskt felt for noen og enhver.

GOBI2

I tillegg til å lære av de som er tidlig ute med ny teknologi og metodikk, så er det ofte fint å få høre hva uavhengige eksperter egentlig mener om det som skjer. Disse ekspertene som ikke har noen egeninteresse av å promotere nye begreper og teknologi. Blant de aller fremste i verden på dette er Forrester Research. På GOBI2015 kan vi lære av en av deres aller mest erfarne og profilerte analytikere; Martha Bennett. Hun vil gi oss sin vurdering av hvordan man kan få konkret forretningsnytte av big data, basert på hennes og Forresters analyser av markedet. Dette er uvurderlig input for alle som sitter på gjerdet og lurer på om de skal gjøre noe innen big data, og i så fall hva og hvordan.

NOKAS sin CIO vil fortelle hvordan de rask får synergier ut av oppkjøp av selskaper gjennom ny teknologi for dataintegrasjon. Her kan flere CIOs ha noe å lære, og kanskje andre ledere også. BI-markedet er som sagt i stor endring, og det gjelder å følge med i timen.

IBM vil dele sine erfaringer med avansert Analytics mot Olje- og Gass-sektoren. I en bransje i hardt vær er kanskje analytics en av løsningene for å være mer konkurransedyktig og kostnadseffektiv? Verdt å få med seg for alle som jobber i sektoren eller i omkringliggende sektorer.

SAS Institute flyr inn sin globale big data guru, Mark Torr. Han er for tiden svært opptatt av «big data innovation labs». Dette handler om hvordan store organisasjoner kan være like smidige som gründervirksomheter. Hvordan det er mulig kan du høre mer om på GOBI2015.

Konferansen avsluttes med en Data Science Challenge. Her vil flere tilbydere av data science løsninger vise hvordan de effektiviserer en kampanje slik at hit-rate blir langt høyere enn normalt. Både avanserte analyseverktøy og datavisualiseringsverktøy vil benyttes for å få frem budskapet. Dette skjer live på hovedscenen, og er unikt i norsk sammenheng. Veldig mange virksomheter kjører jo kampanjer, med varierende hell. Her kan man få inspirasjon til hvordan de kan gjøres smartere og mer lønnsomme.

Dette er en liten smakebit av det du kan lære på GOBI2015. Det gjelder som sagt å holde seg oppdatert i disse turbulente tider.

 

Les mer her http://www.gurusofbi.no.
Vi ses på Norges største BI og analytics-konferanse!

 

Hilsen GOBI teamet!

 

 

About Lars Rinnan

Lars er utdannet diplomøkonom fra BI, og har en MBA-grad fra Lancaster University. Han har lang erfaring fra brukersiden av BI-løsninger. Balansert målstyring er hans spesialfelt, hvor han har nærmere 20 års erfaring som bruker, prosjektleder på innføring, og som konsulent. Han benyttes gjerne i innledende fase av BI-løsninger, for å avdekke kundens målsettinger og forventninger, samt prosjekt-scope. Han bistår gjerne kunden med workshops omkring BI-strategi, modenhetsanalyser eller BI Competency Center. Han er hyppig benyttet som foredragsholder.