Norges største BI-konferanse med nye muskler!2 min read

Norges største BI-konferanse med nye muskler!

Gurus Of BI (GOBI) er Norges største BI-konferanse og gjennomføres årlig i Oslo Spektrum. Etter to runder med GOBI var det tid for å evaluere status og veien videre. Til tross for rundt 400 deltakere hvert år, så er det for lite for et så stort lokale som Oslo Spektrum. Løsningen kom i form av sterk faglig interesse for BI fra Amesto Group. Faktisk så sterk at de valgte å gå inn på eiersiden av arrangementet. Som en konsekvens av dette er salgs- og markedsmusklene for konferansen mangedoblet, og vi forventer vesentlig flere deltakere på GOBI2015.

gobi_2015_logo edit

Også det enorme expo-området på gulvet i Oslo Spektrum vil innskrenkes noe, for å skape en mer intim atmosfære. Det kan bety plass til noe færre partnere enn de ca 30 som har vært de to foregående årene. Partnerregistrering har nå startet for årets arrangement, og både gull, sølv, bronse og mediepartnere kommer nå til. Gullpartnerne vil bidra til å sette sitt preg på innholdet på konferansen, ved å trekke inn sine internasjonale gurus.

Opening keynote vil være Martha Bennett, principal analyst ved Forrester Reseach. Hun vil fortelle om de sterke trendene de ser gjennom sine internasjonale undersøkelser i BI-markedet. En av disse er at big data går fra hype til konkrete forretningscaser. En annen er fremveksten av Internet of Things (IoT), og forretningsmuligheter som ligger i analyse av de enorme datamengdene som alle dingser som er koblet til internett genererer.

Nytt på programmet for 2015 er at det vil bli en rekke totimers minikurs, hvor man kan lære hvordan man kommer i gang med BI, eller big data eller kanskje data governance. Disse minikursene vil gi konkret læringseffekt, og fungerer som et tillegg til inspirasjonen fra internasjonale keynotes. Også den norske BI-bevegelsen vil få mulighet til å presentere på samme konferanse som de internasjonale guruene. Det vil bli flere parallelle spor, og «call for abstracts» til disse vil sendes ut om kort tid.

I fjor avsluttet GOBI med en «Data Viz Challenge» (se under), hvor tilbyderne av datavisualiseringsverktøy (IBM, Qlik, Microsoft, SAP, Tableau) fikk 10 minutter på hovedscenen til å vise hvordan de visualiserte det samme datasettet, som var 80 år med FIFA-data. Tilskuerne fikk et unikt innblikk i de forskjellige verktøyene, og tilbakemeldingene var svært positive. For GOBI2015 så tenker vi å kjøre en «Data Science Challenge», hvor tilbyderne får anledning til å vise sin tilnærming til en analytisk problemstilling. I «big data-året» 2015 må jo det være midt i blinken!

GOBI 2014 – DataViz Challenge from Gurus of Business Intelligence on Vimeo.

Det er mye å glede seg til på GOBI2015 for den som er interessert eller nysgjerrig på BI og analytics. Påmeldingen har åpnet, og nå er det early bird-priser på billettene. Billetter kjøpes her: http://www.gurusofbi.no/register_gobi

Vi ses på Norges største BI og analytics-konferanse!

Hilsen GOBI teamet!

About Lars Rinnan

Lars er utdannet diplomøkonom fra BI, og har en MBA-grad fra Lancaster University. Han har lang erfaring fra brukersiden av BI-løsninger. Balansert målstyring er hans spesialfelt, hvor han har nærmere 20 års erfaring som bruker, prosjektleder på innføring, og som konsulent. Han benyttes gjerne i innledende fase av BI-løsninger, for å avdekke kundens målsettinger og forventninger, samt prosjekt-scope. Han bistår gjerne kunden med workshops omkring BI-strategi, modenhetsanalyser eller BI Competency Center. Han er hyppig benyttet som foredragsholder.